۶ نکته برای بهترین استفاده از باتری های لیتیومی
امروزه ما با دیوایس هایی محاصره شده ایم که همگی از باتری های قابل شارژ لیتیومی استفاده می کنند. اکثر این باتری ها با روش یکسانی تولید شده اند. در این مقاله با معرفی ۶ نکته، به شما کمک خواهیم کرد تا از این باتری ها به بهترین نحو استفاده کنید.
به نظر شما مراقبت از یک باتری، چه میزان در طول عمر آن موثر خواهد بود؟ تجربه ثابت کرده که بسیار زیاد! در ادامه با معرفی ۶ نکته ی مهم وممفید برای افزایش طول عمر باتری همراه گجت نیوز باشید…
۱-معنای “چرخه ی شارژ مجدد”
هر باتری، طول عمر محدودی دارد که به عنوان “چرخه ی شارژ مجدد” یا چرخه ی باتری” شناخته می شود. به زبان ساده، این عبارت، به معنای تعداد چرخه های شارژ/دشارژی است که یک باتری قابلیت تحمل آن را دارد. برخی از تولیدکنندگان سخت افزار، این ویژگی را منتشر می کنند در حالیکه ممکن است بعضی این خصوصیت را آشکار نکنند. برای مثال، اپل این اطلاعات را در دسترس قرار داده است. باتری آیفون، طی ۵۰۰ چرخه ی کامل شارژ/دشارژ،۸۰ درصد ظرفیت اصلی اش را حفظ می کند.
بعضی از افراد بر این باورند که می توانند با شارژ منظم باتری خود، از دشارژ کامل آن جلوگیری کرده و بدین ترتیب در تعداد چرخه های شارژ و دشارژ تقلب کنند. اما متاسفانه واقعیت این است که نمی توانید قوانین فیزیک را تغییر دهید. اگر باتری تا ۲۵ درصد دشارژ شود، و این امر ۴ بار انجام شود یا اگر ۵ بار پس از ۲۰ درصد دشارژ، شارژ را انجام دهید، یا حتی ۲۰ شارژ مجدد پس از ۵ درصد دشارژ انجام دهید، هر کدام از این موارد یک چرخه ی شارژ/دشارژ محسوب می شود!
شما می توانید با نگه داشتن دیوایس در شارژ و شارژ کردن آن در هر جای ممکن، از چرخه های غیرضروری جلوگیری کنید. اما نباید دیوایس خود را بیش از حد در شارژ نگذارید چرا که این امر با برهم زدن واکنش های شیمیایی درونی باتری، باعث گرم شدن و آسیب به آن می شود.
۲-دشارژ کامل یا دشارژ جزیی؟
برخی از افراد می گویند نباید اجازه داد تا یک باتری لیتیومی، شارژ خود را به طور کامل را از دست دهد، در حالیکه بعضی دیگر آن را مشکل ساز نمی دانند. نظر شما چیست؟ حقیقت این است که در باتری های لیتیومی مدرن، این کار عملاً مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا دشارژ آنها، به وسیله ی یک مدار آن بورد، منظم می شود.
۳-استفاده از شارژر مناسب
استفاده از یک شارژ مناسب، بسیار مهم است. ممکن است برای سفر یا مواقع دیگر، از شارژ های دیگری استفاده کنید، اما برای استفاده های طولانی مدت، بهتر است از شارژ های طراحی شده برای دیوایس خود استفاده کنید چرا که این شارژها میزان مناسبی از برق را به باتری ها می دهند. استفاده از شارژی که برق بسیار زیاد با بسیار کمی را به باتری دهد، در نهایت بر طول عمر باتری اثر خواهد گذاشت. اگر قصد دارید از شارژهای دیگری استفاده کنید، از اعتبار برند آن مطمئن شوید.
۴-دما را کنترل کنید
دمای اتاق، یعنی حدود ۲۰ درجه، بهترین دما برای شارژ است. از آنجایی که همه ی ما در مکان های کنترل شده ی دما زندگی می کنیم، میتوانیم این محدوده را از ۵ تا ۴۵ درجه توسعه دهیم. بیشتر یا کمتر از این دما، می تواند به باتری آسیب برساند. به ویژه شارژ باتری در دماهای زیر صفر، می تواند منجر به آسیب دائمی باتری شود.
۵-مراقب آسیب های فیزیکی باشید
افتادن یا سقوط می تواند به باتری ها آسیب برساند و باعث می شود تا فرآیند های شیمیایی درگیر در باتری مختل شوند. درواقع سقوط، برای تمام وسایل الکترونیکی نامطلوب است.
۶-ذخیره ی طولانی مدت
افراد معمولاً عادت دارند دیوایس خود را به طور کامل و برای یک استفاده ی طولانی مدت شارژ کنند، اما شارژ به طور جزیی، حدود ۵۰ درصد، بهترین حالت است. شارژ کردن باتری در حالت دشارژ، می تواند باعث عدم شارژ مجدد آن شود و شارژ یک باتری کاملاً شارژ، باعث کاهش طول عمر آن شود.